2020-2021 Güz Dönemi Ara Sınavları İle İlgili Önemli Duyuru

Öğrencilerimizin Dikkatine!

Bildiğiniz üzere Covid-19 salgını nedeniyle 2020-2021 güz dönemi tüm derslerimizin uzaktan eğitim yoluyla verilmesi kararı alınmış ve ara sınavların da uzaktan yapılmasına karar verilmişti.

  • Ara sınavlar, 4 farklı şekilde yapılabilecektir. Hangi yöntemle sınav yapılacağına dersin öğretim üyesi karar verecektir.
  1. Çevrim Dışı Klasik Sınav: Basitçe evet ya da hayır olarak cevaplanamayan, şıkları bulunmayan yazılı soruları ifade eden sınav türüdür. Uzaktan eğitim öğrenme ortamında paylaşılan sınav soruları, öğrenciler tarafından cevaplanıp, ilgili cevap kâğıdı akademik takvimde belirtilen tarihler aralığında öğretim elemanının belirlediği süre içerisinde, üniversitemiz uzaktan eğitim öğrenme ortamına yüklenir.
  2. Çevrim İçi Test Sınavı: Çoktan seçmeli, kısa yanıtlı ve/veya ayrıntılı yanıtlı olarak hazırlanan sorular, akademik takvimde belirtilen tarihler aralığında öğretim elemanının belirlediği süre içinde, üniversitemiz uzaktan eğitim öğrenme ortamında akademik takvimde belirtilen tarihler aralığında çevrimiçi olarak gerçekleştirilir.
  3. Çevrim İçi Sözlü Sınav: Kayıt altına alınmak şartı ile sınav, konferans programları aracılığı ile sözlü şeklinde akademik takvimde belirtilen tarihler aralığında öğretim elemanının belirlediği tarihte uygulanır.
  4. Proje/Ödev: Ders konuları kapsamında, proje/ödev ile ilgili yapılacaklar açıkça listelenir. Öğrenciler tarafından tamamlanan proje/ödev, akademik takvimde belirtilen tarihler aralığında öğretim elemanının belirlediği süre içerisinde uzaktan eğitim öğrenme ortamına yüklenir.

SINAV ESNASINDA SORUN YAŞAMAMAK VE DOSYALARINIZI DAHA HIZLI YÜKLEMEK İÇİN MUTLAKA REHBERİ BURADAN İNDİRİP OKUYUNUZ. AYRICA DUYURUNUN ALTINDAKİ PROGRAM BİLGİLENDİRMESİNE GÖZ ATINIZ.

  • Sınav programları fakültelerin veya bölümlerin internet sayfasında ve uzem.btu.edu.tr sayfasında yayınlanmaktadır.
  • Sınavların başlangıç ve bitiş saatleri ile sınav süreleri ekampus.btu.edu.tr sistemi üzerinde dersinizin sınav duyurusunda yapılmaktadır. Lütfen ilgili saat aralıklarında sınava katılınız. Çevrim içi sınavlarda bitiş saatinden sonra sınava katılmak mümkün değildir. Çevrim dışı klasik ve proje/ödev sınavlarında sınav bitiş saatinden sonra sisteme cevap kâğıdı ve ödev yüklemesi yapılamaz. Lütfen buna dikkat ediniz.
  • Çevrim dışı klasik ve Proje/ödev sınavlarında moodle sistemine yükleyeceğiniz dosyanın boyutu 10 MB’den büyük olamaz. O nedenle dosyalarınızı klasör halinde sıkıştırmanız ve öyle yüklemeniz önerilmektedir. Eğer fotoğraf yüklenecekse bunları pdf’e dönüştüren programlar yardımıyla boyutlarını küçülterek ve sıkıştırarak yükleyiniz. Ödevlerinizin okunabilirlik ve not verilebilirlik açısından dosya gönderimlerinde “ad_soyad_ogrenci_no.” şeklinde gönderilmesi gerekmektedir. Bu isimlendirme işlemi ödev dosyalarının bilgisayara indirildiğinde karışmamasını sağlayacaktır. Örnek bildirim: odev_no_ad_soyad_ogrenci_no.rar şeklinde ad ve soyad belirterek sıkıştırılmış dosya (.rar ya da .zip) ya da pdf dosyası şeklinde yüklenmelidir.
  • Yüklediğiniz Proje/Ödevlerinizde etik kurallara uymanız gerekmektedir. Bu noktada benzerlik programları ile kontrol yapılmaktadır.
  • Sınav sonuçlarına itirazlar bölüm başkanlığına yapılmaktadır.
  • Çevrim içi sınavlarda herhangi bir bağlantı sorunu yaşayan öğrenciler bağlantıları düzlediğinde kaldıkları yerden devam ederler.
  • Özellikle çevrim içi sınavlarda sınav süresi içerisinde teknik sebeplerle sınava katılamayan veya sınavdan düşen öğrenciler durumlarını ekran görüntüleri ile belgeleyerek dersin öğretim üyesine/elemanına ve ve (224)-3003381 nolu WhatsApp hattına hatayı gösteren fotoğraf ya da ekran görüntüsünü gerekmektedir. Öğrencilerin bu durumu dersin öğretim üyesi/elemanı tarafından değerlendirilecektir
Program Bilgilendirmesi ekampus.btu.edu.tr sistemine ödev yüklerken dosya yükleme sınırına takılmamanız için çektiğinz fotoğrafları pdf dosyası haline getirip, boyutunu azaltan ücretsiz uygulamalar mevcuttur. Bu uygulamalardan Office Lens ile Adobe Scan oldukça etkin çalışmaktadır. Bu programlar vasıtasıyla ekmapus.btu.edu.tr'ye 15 sayfaya kadar olan ödevler bir kerede yüklenebilir.  Ayrıca bu programlarda, taranan metinler üzerinde değişiklik yapma, kartvizit tarama, sunumları dönüştürme ve çekilen fotoğraftaki belge dışındak imgeleri otomatik olarak kesme gibi özellkler mevcuttur.
17 Kasım 2020